//
Beginners

Wil je beginnen met judo?

Judo is een sport, maar ook een spel. Een sportspel van aanval en verdediging. Voor jong en oud zowel voor jongens als meisjes. Het begint voor de jongste judoka’s als “stoeien met regeltjes” waarbij discipline en lichamelijke- en geestelijke ontwikkeling centraal staan.

Judo is voor zowel kinderen als volwassenen in de leeftijd vanaf 4 jaar. Onze selectie judoka’s zijn allemaal bij het begin begonnen. In de Mahorokan Sport Club wordt er op verschillende niveaus judo-les gegeven. Van recreatie- tot wedstrijdjudo.

Start nu met judo en wie weet kom jij dan ook in één van onze selecties!

Hoe kun je beginnen met judo?

Dit kan met een 6-weekse “beginners-cursus judo” waarin centraal staan:

  • rollen en valbreken
  • judo etiquettes
  • judoworpen
  • houdgrepen
  • stoeivormen in het judo

Als je interesse hebt in judo en je al wilt opgeven voor een 6 weekse “beginners-cursus judo”, neem dan via de balie van Mahorokan Sport Club of telefonisch contact met ons op. Er kan deelgenomen worden in een gymbroek en t-shirt en op blote voeten (een judopak is nog niet nodig).

Voor kinderen van 4 t/m 12 is er een beginnerscursus Maassluis of in de Lier, Rozenburg, Hoek van Holland, ’s-Gravenzande of Naaldwijk.

Vanaf 4-jarige leeftijd kan een kind deelnemen aan judo. Judo heeft een zeer hoge opvoedkundige waarde, door o.a. haar strenge etiquette, geeft zelfvertrouwen, coordinatie en vele andere lichamelijke en geestelijke aspecten de kans volledig tot ontwikkeling te komen. Fantasie vormen bij de kleuters, speelse dynamische methodes bij de jeugd, onder begeleiding van gediplomeerde leerkrachten. Er wordt aangeleerd om te gaan met balansverstoringen, herstel hiervan en respect voor elkaar.

De cursus duurt 6 weken. In deze periode worden de basis technieken van het judo bijgebracht, zoals: valbreken, rollen en zelfvertrouwen. Aan het einde van de cursus wordt een klein examen gehouden, waarna de kinderen ingedeeld worden in de bestaande lesuren. In de cursus wordt bekeken naar welke les en op welke dag en tijd ze het beste thuis horen.

In deze 6 weken hebben de kinderen dus de kans om kennis te maken met de judosport en als zij het niet leuk vinden, dan hoeft u dit alleen maar even te melden bij de receptie. De kinderen die het wel leuk vinden die worden pas na de cursus lid.

Als je interesse hebt in judo en je eventueel al wilt opgeven voor een 6-weekse “beginnerscursus judo”, neem dan via de receptie van de Marahokan Sports Club of telefonisch contact met ons op.

Mahorokan Sports Club
Rozenlaan 4
3142 NN Maassluis
T: 010-5914300
F: 010-5913735
E: info@mahorokan.nl

Reacties

Nog geen reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Twitter Updates

Vul uw e-mailadres om de laatste berichten te ontvangen in je mailbox.

Voeg je bij 244 andere volgers
%d bloggers liken dit: