//
MTI Nieuwsarchief

Nanco Krijthe Judoka van het Jaar 2017

Zaterdag 16 december vonden in de Olympia sporthal in Maassluis de traditionele Mahorokan clubkampioenschappen judo voor jeugd van 4 t/m 14 jaar plaats. In de gezellig ingerichte sporthal kwamen 200 judoka’s van alle Mahorokan locaties (Hoek van Holland, Rozenburg, De Lier, Naaldwijk, ’s Gravenzande en Maassluis) bijeen om te strijden om de clubtitels. De judoka’s waren ingedeeld in poules op basis van leeftijd en gewicht en voor iedereen was er een mooie medaille. Het toernooi verliep soepel en het talrijke publiek genoot van spannende en vermakelijke partijen. Tijdens het Kersttoernooi werd er ook teruggekeken middels enkele huldigingen naar het afgelopen zo succesvol verlopen jaar. Ook werd aan Britt Ootjers en Joshua de Lange een fraai cadeau overhandigd als beste verkopers van de Grote Clubactie. Er werd voor het talrijke publiek groots aandacht gegeven aan de prachtige teamprestaties die de Mahorokan judoka’s afgelopen jaar hebben behaald. Zo werd onder andere het Jongensteam -15 jaar Nederlands kampioen en het Senioren herenteam 2e van Nederland.

Hierna was het de beurt aan de meest recente individuele kampioenen van de club. De medaillewinnaars bij een NK werden gepresenteerd en ontvingen een traditioneel schildje. Dit waren Christina Heck uit Vlaardingen, Margit de Voogd uit Maassluis, Tommy van den Hooven uit Ouddorp, Tobias Bosveld uit Rozenburg, Nanco Krijthe uit Maassluis en Kenneth Henneveld uit Maassluis. Deze kampioenen kregen het huldigingsschildje overhandigd door Burgemeester van Maassluis Dhr Edo Haan.

Verkiezing Judoka van het Jaar

Na deze huldigingen steeg de spanning ten top in de Olympiahal. Om 15.00 uur werd er bekend gemaakt wie zich de Judoka van het Jaar 2017 mocht noemen. Er waren dit keer 3 genomineerden voor deze Mahorokan eretitel Christina Heck, Nanco Krijthe en Tobias Bosveld. Via een groot scherm werd de uitslag spectaculair gepresenteerd aan het publiek. De titel ging naar de 14 jarige zeer talentrijke judoka Nanco Krijthe. Nanco heeft het afgelopen seizoen uitstekend gepresteerd met als hoogtepunt het winnen van de Nederlandse titel. Nanco kreeg uit handen van de judoka van het jaar van 2016 Margit de Voogd het bijhorende schild en een fraaie bokaal overhandigd. De naam van Nanco zal worden bijgevoegd in de bijzondere erelijst.

Gedurende de dag werden alle verschillende poules afgewerkt en werden de prijswinnaar gehuldigd. Maar liefst 38 nieuwe clubkampioenen mochten op het hoogste schavot van het podium plaats nemen om de gouden medaille te ontvangen. Maar ook de zilveren en bronzen medaille winnaars werden als kampioenen gepresenteerd en begroet.

Over mahorokanjudo

Judo is een prachtige sport, fysiek en mentaal ontzettend veeleisend. Met recht topsport dus. Het is een sport die rijk is aan tradities, maar daarnaast worden moderne wetenschappelijke inzichten steeds belangrijker om op topniveau te kunnen blijven meedraaien. Traditie, ervaring en verregaande professionalisering zijn de centrale pijlers van het Mahorokan Topjudo Instituut (MTI). Het is een opleidingsinstituut voor topsporters die echt het maximale uit hun judocarrière en zichzelf willen halen. Het MTI wil een voorbeeldfunctie vervullen voor het Nederlandse Judo, zowel op als buiten de Tatami.

Reacties

Nog geen reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Twitter Updates

Vul uw e-mailadres om de laatste berichten te ontvangen in je mailbox.

Voeg je bij 244 andere volgers
%d bloggers liken dit: