//
MTI Nieuwsarchief, Wedstrijdgroep

Drie medailles voor Mahorokanjudoka’s bij Meetmoment

De Judobond Nederland heeft voor de leeftijdscategorie onder 18 jaar 3 meetmomenten aangewezen om tickets te verdienen voor de European Cups later in dit seizoen. Tijdens deze European Cups kan dan weer kwalificatie worden afgedwongen voor het Europees Kampioenschap.

Afgelopen zondag vond in Hoofddorp tijdens het Internationale Topjudotoernooi Haarlemmermeer het tweede meetmoment plaats, waar een aantal Mahorokan judoka’s voor uitgenodigd waren.

In de klasse -73 kg had Mahorokan, net als eerder bij het eerste meetmoment dubbel succes, want zowel Levi Karamat Ali als Ian van Herk wisten beiden wederom het erepodium te bereiken. Nadat beiden met overtuiging hun voorronde wedstrijden hadden gewonnen, moesten ze samen tijdens de halve finale in een onderling duel uitmaken wie zich zou plaatsen voor de finale. Met iets meer overtuiging was het Levi die als winnaar hier uit kwam.

Ian eiste vervolgens in een goede partij het brons voor zich op, terwijl Levi in de finale helaas zijn meerdere moest erkennen in Koen Heg.

Lex Karamat Ali (-66 kg) wist zich te plaatsen voor de halve finale door al zijn voorrondepartijen voortijdig te beslissen met louter ippon-zeges. Ook in deze halve finalepartij ging Lex voortvarend aan de slag en leek het erop, dat hij zich zou plaatsen voor de finale. Een kleine inschattingsfout vlak voor het einde werd hem fataal, waardoor hij veroordeelt werd tot de strijd om het brons. In deze wedstrijd gaf hij zijn tegenstander geen schijn van kans en wist de partij binnen een halve minuut in zijn voordeel te beslissen.

Wat Lex wel voor elkaar kreeg, lukte Franka van der Salm (-52 kg) net niet. Ondanks een sterke indruk werd de strijd om het brons uiteindelijk verloren. Ook Jafet Chin Kwie Joe (-60 kg) had een goede dag, maar met 5 winstpartijen bleef hij uiteindelijk op de zevende positie hangen.

Op 13 januari vindt het derde meetmoment plaats tijdens het Dutch Open Espoir in Eindhoven en op 10 maart het NK, waarna de tickets voor de European Cups zullen worden verdeeld.

Over mahorokanjudo

Judo is een prachtige sport, fysiek en mentaal ontzettend veeleisend. Met recht topsport dus. Het is een sport die rijk is aan tradities, maar daarnaast worden moderne wetenschappelijke inzichten steeds belangrijker om op topniveau te kunnen blijven meedraaien. Traditie, ervaring en verregaande professionalisering zijn de centrale pijlers van het Mahorokan Topjudo Instituut (MTI). Het is een opleidingsinstituut voor topsporters die echt het maximale uit hun judocarrière en zichzelf willen halen. Het MTI wil een voorbeeldfunctie vervullen voor het Nederlandse Judo, zowel op als buiten de Tatami.

Reacties

Nog geen reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Twitter Updates

Vul uw e-mailadres om de laatste berichten te ontvangen in je mailbox.

Voeg je bij 244 andere volgers
%d bloggers liken dit: