//
MTI Nieuwsarchief, Wedstrijdgroep

Mahorokan Judoteam -15 jaar Kampioen van Nederland

Zaterdag 17 juni vonden in het sportcomplex Triavium in Nijmegen de Nationale kampioenschappen plaats voor clubteams. Op deze dag kwamen de beste jeugdteams (-12 en -15 jaar) en senioren clubteams van Nederland in actie bij het NK. Het jongensteam -15 jaar kwam uit in de hoofdklasse. Dit team was door het bemachtigen van de districtstitel geplaatst voor dit NK. Samen met de winnaars van de 7 andere districten en de kampioen van vorig jaar werd er gestreden om de Nationale titel. In de kwartfinale werd er snel korte metten gemaakt met het Brabantse team van Berlicum/Buel sport, 4-1 was de einduitslag. Ook in de halve finale tegen het combinatieteam van district Noord Oost uit Enschede werd het overtuigend 4-1. Het Mahorokan team was klaar voor de finale. Hierin werd aangetreden tegen judoclub Bushi uit Arnhem. Vol enthousiasme vochten de judoka’s zich gezamenlijk naar de Nationale titel. Met 3-2 werd de tegenstander verslagen en daarmee mag het Mahorokan -15 jaar team zich een jaar lang Nederlands kampioen noemen. Het team bestond uit de volgende judoka’s: Tobias Bosveld, Lukas Doove, Nanco Krijthe, Tommy van den Hooven, Hylke Nakken, Floris den Hartog en Devlin Engel.

Heren seniorenteam behaald zilver bij NK

Het Mahorokan/Slingerland seniorenteam  was na het vorig jaar behalen van de Nationale titel in de overgangsklasse nu geplaatst in de hoofdklasse van het NK clubteams. In de finalepoule van de Nationale Judo League werd er eerst nog  verloren van KenAmJu, maar daarna gewonnen van achtereenvolgens de teams van Yushi en Haarlem. Hierdoor werden de teamleden beloond met een zilveren Nk medaille. Een mooi resultaat voor dit hechte team. Teamleden: Adil Belkaid, Eloy Uwumarogie, Jelle Wolterbeek, Hidde Wolterbeek en Kevin ten Hoeve.

Er waren ook nog een aantal andere Mahorokan judoka’s die uitkwamen bij dit NK in verschillende teams. Coen van Winden en Rick Verburg behaalden het brons in de overgangsklasse heren, Christina Heck won zilver bij de dames hoofdklasse en Twan Rozema won brons bij de jongens -12 jaar.

Een prachtig resultaat voor alle team judoka’s zo aan het einde van dit seizoen!

Over mahorokanjudo

Judo is een prachtige sport, fysiek en mentaal ontzettend veeleisend. Met recht topsport dus. Het is een sport die rijk is aan tradities, maar daarnaast worden moderne wetenschappelijke inzichten steeds belangrijker om op topniveau te kunnen blijven meedraaien. Traditie, ervaring en verregaande professionalisering zijn de centrale pijlers van het Mahorokan Topjudo Instituut (MTI). Het is een opleidingsinstituut voor topsporters die echt het maximale uit hun judocarrière en zichzelf willen halen. Het MTI wil een voorbeeldfunctie vervullen voor het Nederlandse Judo, zowel op als buiten de Tatami.

Reacties

Nog geen reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Twitter Updates

Vul uw e-mailadres om de laatste berichten te ontvangen in je mailbox.

Voeg je bij 244 andere volgers

%d bloggers liken dit: