//
MTI Nieuwsarchief, Wedstrijdgroep

Mahorokan jongensteam onder 15 jaar Zuid-Hollands kampioen

Afgelopen weekend vond in Den Haag de Zuid-Hollandse teamkampioenschappen plaats voor jongens en meisjes onder 12 en onder 15 jaar. De winnaar van deze competitie zou naast de districts titel een ticket bemachtigen voor het Nederlands Kampioenschap op 17 juni in Nijmegen.

Nadat het afgelopen seizoen al zeer succesvol was gebleken voor de jongens onder 15 jaar tijdens de vele toernooien en het afgelopen NK individueel, waar 2 Nederlandse titels en 1 bronzen medaille werd behaald, was het team van Mahorokan huizenhoog favoriet voor de Zuid-Hollandse districtstitel. Nadat zowel het team van Mahorokan als het team van Haaglanden al hun wedstrijden met het grootste gemak met 5-0 wisten te winnen zou het onderlinge duel moeten gaan uitmaken, wie zich tot het sterkste team van Zuid-Holland mocht bekronen. In een heuse thriller, waarin het team van Mahorokan een 0-2 achterstand wist om te buigen naar een 3-2 overwinning werd de titel en een NK-ticket binnengehaald.

Het winnende team bestond uit Tobias Bosveld, Lukas Doove, Nanco Krijthe, Tommy van den Hooven, Hylke Nakken, Devlin Engel en Floris den Hartog.

Het jongensteam onder 12 jaar redde het in deze competitie net niet en moesten hun leeftijdsgenootjes uit Schiedam (verlies 2-3) nipt voor zich dulden. Ook de meisjes onder 15 jaar moesten achter het team van Haaglanden (verlies 1-2) met zilver genoegen nemen. De meisjes onder 12 jaar wisten ook een keurig toernooi te draaien en gingen er met het brons vandoor.

Over mahorokanjudo

Judo is een prachtige sport, fysiek en mentaal ontzettend veeleisend. Met recht topsport dus. Het is een sport die rijk is aan tradities, maar daarnaast worden moderne wetenschappelijke inzichten steeds belangrijker om op topniveau te kunnen blijven meedraaien. Traditie, ervaring en verregaande professionalisering zijn de centrale pijlers van het Mahorokan Topjudo Instituut (MTI). Het is een opleidingsinstituut voor topsporters die echt het maximale uit hun judocarrière en zichzelf willen halen. Het MTI wil een voorbeeldfunctie vervullen voor het Nederlandse Judo, zowel op als buiten de Tatami.

Reacties

Nog geen reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Twitter Updates

Vul uw e-mailadres om de laatste berichten te ontvangen in je mailbox.

Voeg je bij 244 andere volgers

%d bloggers liken dit: