//
MTI Nieuwsarchief

14 medailles voor Mahorokan judoka’s in Zweden

Op de vroege woensdagochtend 24 mei vertrokken 23 judoka’s van Mahorokan  per auto naar de Zweedse plaats Lund om deel te nemen aan de Budo-Nord Cup. Dit hoog aangeschreven internationale judotoernooi kent vele deelnemers uit 10 verschillende landen. De Mahorokan ploeg is hier ook ieder jaar van de partij.

In de leeftijdscategorieën -13 jaar, -15 jaar en -18 jaar kwamen de judoka’s op Hemelvaartsdag op de mat in het Victoriastadion.

Na vele intensieve partijen waren de resultaten prima te noemen. 4 judoka’s wisten hun klasse te winnen. Tobias Bosveld (-15 jaar -46 kg), Hylke Nakken

(-15 jaar -60 kg), Robin Mauritz (-13 jaar, meisjes) en Devlin Engel (-15 jaar +73 kg) werden kampioen. 6 judoka’s haalden de finale maar moesten genoegen nemen met het zilver. Denise van Marsbergen, Tommy van den Hooven, Gijs van Paassen, Yannick Bosveld, Storm van Dijk en Julian Engelsman stonden op de 2e plaats op het ereschavot. Nanco Krijthe, Indy Spits, Jochem van Harten en Faisal Engel haalden nog bronzen medailles. Totale medaille winst was 4x goud, 6x zilver en 4x brons. Samen met de 3 5e plaatsen van Jafet Chin Kwie Joe, Ian van Herk en Mark Nijman die werden behaald zeer succesvol. Aansluitend bleef de hele ploeg nog 2 dagen bij het Lugi Camp trainen. Aan dit judokamp doen zo’n 750 judoka’s mee onder leiding van verschillende Internationale trainers. 2 maal daags trainen de judoka’s dan in 4 groepen op techniek en in oefenwedstrijden en doen zo een schat aan internationale ervaring op. Zondag 28 mei reisde het hele gezelschap weer terug naar Maassluis.

 

Over mahorokanjudo

Judo is een prachtige sport, fysiek en mentaal ontzettend veeleisend. Met recht topsport dus. Het is een sport die rijk is aan tradities, maar daarnaast worden moderne wetenschappelijke inzichten steeds belangrijker om op topniveau te kunnen blijven meedraaien. Traditie, ervaring en verregaande professionalisering zijn de centrale pijlers van het Mahorokan Topjudo Instituut (MTI). Het is een opleidingsinstituut voor topsporters die echt het maximale uit hun judocarrière en zichzelf willen halen. Het MTI wil een voorbeeldfunctie vervullen voor het Nederlandse Judo, zowel op als buiten de Tatami.

Reacties

Nog geen reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Twitter Updates

Vul uw e-mailadres om de laatste berichten te ontvangen in je mailbox.

Voeg je bij 244 andere volgers

%d bloggers liken dit: