//
A-Selectie, MTI Nieuwsarchief, Wedstrijdgroep

Christina Heck wint brons bij NK judo -18 jaar

Afgelopen zaterdag vonden in de Groningse topsporthal in Leek de Nationale kampioenschappen plaats voor judoka’s onder 18 jaar. Na de districtskampioenschappen hadden 10 judoka’s van Mahorokan zich geplaatst voor deelname. Christina Heck was in de zwaarste categorie bij de dames vooraf al een van de favorieten. Ze startte het toernooi prima door 2 partijen op rij met ippon te winnen. In de halve finale werd haar weg naar de finale echter verstoord. Haar tegenstandster wist een score te maken met een beenworp. Hierdoor was het behalen van brons nog de enige optie voor een podiumplek. In die wedstrijd was Christina duidelijk de sterkere, met een ippon zege door een houdgreep haalde zij de bronzen medaille binnen. Fleur Teerds wist in dezelfde klasse wel 2 wedstrijden te winnen maar moest genoegen nemen met een zevende plaats. Ook Nanco Krijthe wist, ondanks dat hij normaal nog in een lagere leeftijdscategorie uitkomt, ook een zevende plaats te behalen in de sterke klasse -50 kg. Lukas Doove, Jafet Chin Kwie Joe, Sem Steenbergen, Franka van der Salm, Denise van Marsbergen en Babette van der Hoeven wisten diverse partijen te winnen maar kwamen niet door de voorrondes heen.

 

Geslaagde Obi competitie ronde

Op zondag waren 140 jeugdjudoka’s weer actief in de dojo van Mahorokan voor het afwerken van de Obi competitie. Bij deze beginnerscompetitie maken alle deelnemers altijd 4 partijen en sparen zo punten voor een hogere band voor hun Obi pop. Het hoogst haalbare is het bereiken van het zwarte bandje. Kick de Jong, Quinty van Berk, Sem Neerscholten, Britt van Dongen en Eline Heijdra sloten deze keer de Obi competitie af met het behalen van het zwarte bandje voor hun Obi pop.

 

Over mahorokanjudo

Judo is een prachtige sport, fysiek en mentaal ontzettend veeleisend. Met recht topsport dus. Het is een sport die rijk is aan tradities, maar daarnaast worden moderne wetenschappelijke inzichten steeds belangrijker om op topniveau te kunnen blijven meedraaien. Traditie, ervaring en verregaande professionalisering zijn de centrale pijlers van het Mahorokan Topjudo Instituut (MTI). Het is een opleidingsinstituut voor topsporters die echt het maximale uit hun judocarrière en zichzelf willen halen. Het MTI wil een voorbeeldfunctie vervullen voor het Nederlandse Judo, zowel op als buiten de Tatami.

Reacties

Nog geen reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Twitter Updates

Vul uw e-mailadres om de laatste berichten te ontvangen in je mailbox.

Voeg je bij 244 andere volgers

%d bloggers liken dit: