//
B-Selectie, MTI Nieuwsarchief, Wedstrijdgroep

2x Goud en 1x brons voor Mahorokan-judoka’s tijdens NK in Tilburg

Maar liefst 9 judoka’s van Mahorokan hadden zich 2 weken geleden weten te plaatsen voor het NK judo onder 15 jaar tijdens de Zuid-Hollandse kampioenschappen in Den Haag. De 7 districten in Nederland vaardigden voor dit NK in sportcomplex T-Kwadraat  in Tilburg hun 4 sterksten judoka’s per gewichtsklasse uit. In een deelnemersveld met de beste 28 judoka’s per gewichtsklasse zou onderling uitgevochten gaan worden, wie zich deze dag tot Nederlands kampioen zou gaan kronen.

Na 2 gemakkelijke overwinningen in de voorrondes wist Tobias Bosveld (-46 kg) zich te plaatsen voor de kwartfinale. In deze kwartfinale en later ook in zijn halve finale trof hij stugge en zeer defensief ingestelde judoka’s aan, die louter loerden om een eventuele fout van Tobias te kunnen afstraffen. Echter met het goed plaatsen van zijn aanvallen op de juiste momenten wist Tobias ook deze wedstrijden met goed judo naar zijn hand te zetten en zich te plaatsen voor de finale. In deze finale tegen de Utrechtse Freek Hendriks zou Tobias de mooiste worp van de dag tonen. Al na 1 minuut wist Tobias een aanval van zijn tegenstander over te nemen door hem huizenhoog op te tillen en hem daarna achter zich, vol op zijn rug neer te werpen. Een geweldig moment wat Tobias de Nederlandse titel opleverde.

De jarige Nanco Krijthe (-50 kg), vorig jaar al derde tijdens het NK (toen nog -42 kg), verkeerde al het gehele seizoen in grootse vorm en liet vanaf het begin al zien, dat hij hier voor de titel zou gaan strijden. Na 4 wedstrijden vroegtijdig in zijn voordeel te hebben beslist, wist hij zich vrij eenvoudig en zonder in de problemen geweest te zijn, zich te plaatsen voor de finale. In deze finale zou hij de Haarlemmer Mats Koolmoes treffen, die Nanco al een jaar de voet dwars zette tijdens de toernooien, dat ze elkaar troffen. Dit keer zou het dus anders zijn, want halverwege de wedstrijd kreeg Nanco steeds meer de overhand, maar tot scores kwam het niet, waardoor een verlenging noodzakelijk was. Meteen na de hervatting in deze golden score ging Nanco verder waar hij gebleven was en plaatste op de rand van de mat een geweldige heupworp, wat een half punt opleverde en de nationale titel. Een mooi verjaardagscadeau dus.

Tommy van den Hooven (-55 kg) had het geluk in zijn kwartfinale niet aan zijn zijde, want in de verlenging van deze wedstrijd kreeg Tommy een wel heel gemakkelijke (dubieuze) bestraffing van de scheidsrechter, waardoor hij zich via de herkansingen zou moeten terugknokken voor het brons. Via 2 goede overwinningen plaatste Tommy zich uiteindelijk voor de strijd om brons tegen Le Lasseux uit Berlicum. In deze strijd om het brons wist Tommy met een mooie heupworp zijn tegenstander in een muurvaste houdgreep te krijgen en zodoende een keurige bronzen medaille voor zich wist op te eisen.

De overige 6 judoka’s van Mahorokan wisten nog wel meerdere wedstrijden te winnen, maar konden zich uiteindelijk niet mengen in de strijd om de medailles.

Over mahorokanjudo

Judo is een prachtige sport, fysiek en mentaal ontzettend veeleisend. Met recht topsport dus. Het is een sport die rijk is aan tradities, maar daarnaast worden moderne wetenschappelijke inzichten steeds belangrijker om op topniveau te kunnen blijven meedraaien. Traditie, ervaring en verregaande professionalisering zijn de centrale pijlers van het Mahorokan Topjudo Instituut (MTI). Het is een opleidingsinstituut voor topsporters die echt het maximale uit hun judocarrière en zichzelf willen halen. Het MTI wil een voorbeeldfunctie vervullen voor het Nederlandse Judo, zowel op als buiten de Tatami.

Reacties

Nog geen reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Twitter Updates

Vul uw e-mailadres om de laatste berichten te ontvangen in je mailbox.

Voeg je bij 244 andere volgers

%d bloggers liken dit: