//
B-Selectie, MTI Nieuwsarchief, Wedstrijdgroep

Zuid-Hollands titelsucces voor Mahorokan judojeugd

Tijdens de districtskampioenschappen voor de jeugd onder 15 jaar in Den Haag, waarbij de beste vier judoka’s per gewichtsklasse zich plaatsen voor het Nederlands kampioenschap, wisten maar liefst 6 Mahorokanjudoka’s zich te plaatsen voor de finale.

In het ochtendblok, waarin de meisjes op de mat verschenen, wist Fleur van Paassen (-48 kg) na een periode met blessureleed zich na 3 gewonnen partijen te kronen tot Zuid-Hollands kampioen.

Sofie Schols (-40 kg) en Phaedra Kappers (-52 kg) lieten zich in de voorrondes eenmaal verrassen, maar wisten zich via de herkansingronde keurig terug te knokken tot het brons.

In het middagblok bij de jongens was de overmacht groot bij Nanco Krijthe (-50 kg), Tommy van den Hooven (-55 kg) en Hylke Nakken (-60 kg). Zonder problemen stevenden zij af op de Zuid-Hollandse titel. Tommy en Hylke wisten zelfs al hun partijen voortijdig te beslissen, terwijl Nanco alleen tijdens de finale de volle 3 minuten op de mat moest blijven staan.

In de gewichtsklasse onder 46 kg wist Lukas Doove zich met ijzersterk judo te plaatsen voor de finale. Zijn Haagse opponent was in deze finale echter een maatje te groot, waardoor Lukas met zilver genoegen moest nemen. Zijn trainingsmaatje Tobias Bosveld was in de eerste ronde al gekoppeld aan deze uiteindelijke Haagse winnaar en moest zich pas in de golden score gewonnen geven. Na deze nederlaag liet Tobias geen steken meer vallen en pakte een keurige bronzen medaille.

Het leek er lang op, dat ook Devlin Engel (+66 kg) zonder problemen de titel ging binnen slepen. Echter de gretigheid om de finalepartij te snel te willen beslissen werd door zijn tegenstander afgestraft, waardoor Devlin teleurgesteld het zilver omgehangen kreeg.

Verder lukten het Desiree van der Hoeven (-48 kg), Qing Jian de Jong (-34 kg),Yannick Bosveld (-38 kg) en Casper Dijkshoorn (-55 kg) net niet om ook een podiumplaats te bemachtigen. Door hun verlies in de troostfinale vielen zij net buiten de prijzen.

De negen prijswinnaars zullen op zaterdag 11 maart hun club en district vertegenwoordigen tijdens het Nederlands Kampioenschap in Tilburg.

foto-zhk-u15

Over mahorokanjudo

Judo is een prachtige sport, fysiek en mentaal ontzettend veeleisend. Met recht topsport dus. Het is een sport die rijk is aan tradities, maar daarnaast worden moderne wetenschappelijke inzichten steeds belangrijker om op topniveau te kunnen blijven meedraaien. Traditie, ervaring en verregaande professionalisering zijn de centrale pijlers van het Mahorokan Topjudo Instituut (MTI). Het is een opleidingsinstituut voor topsporters die echt het maximale uit hun judocarrière en zichzelf willen halen. Het MTI wil een voorbeeldfunctie vervullen voor het Nederlandse Judo, zowel op als buiten de Tatami.

Reacties

Nog geen reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Twitter Updates

Vul uw e-mailadres om de laatste berichten te ontvangen in je mailbox.

Voeg je bij 244 andere volgers

%d bloggers liken dit: