//
B-Selectie, Kweekbak, Wedstrijdgroep

Fraai judo bij Mahorokan Obi competitie voor beginners

Zoobi1711-24ndag 13 november vond er weer een OBI competitie plaats. Er kwamen zo’n 130 jeugdjudoka’s uit de regio in actie voor een nieuwe ronde van de Obi competitie in de Mahorokan dojo in Maassluis. De Obi competitie is een beginners competitie waarbij de jonge judoka’s leren hoe het wedstrijdjudo eigenlijk gaat. Bij de onderlinge 4 poulewedstrijdjes zijn punten te verdienen voor de speciale Obi standaard. Te weten 2 punten voor een winstpartij en 1 punt bij een gelijkspel of verliespartij. Met veel enthousiasme maakte de jeugd dan ook hun partijen. Als eindpunt van deze competitie geldt het behalen van de zwarte band van je eigen Obi pop.

Na een heel aantal wedstrijdjes sloten de volgende judoka’s hun Obi carrière af, want na vele OBI rondes hebben zij het maximale aantal punten of meer gehaald, dat recht geeft op de zwarte band voor hun OBI poppetje. Allemaal van harte gefeliciteerd: Noel Goyert, Johan Westerveld, Sven van Rij, Kerem Agilar en Twan Rozema.

Mooie resultaten bij Residentietoernooi

Op het eerste meetmoment voor de Internationale toernooien onder 18 jaar heeft Kevin Dadgarporian direct goede zaken gedaan. Hij wist in de klasse -60 kg een bronzen medaille binnen te halen. Alleen in de kwartfinale verloor hij op strafpunten zijn partij, de overige 5 partijen wist hij overtuigend te winnen. Fleur Teerds en Jennifer Dadgarporian eindigden net buiten het podium op een een verdienstelijke 5e plaats. Verder wisten Emirhan Akdemir en Coen van Winden het Residentietoernooi in hun klasse te winnen. Yannick Bosveld, Denise van Marsbergen en Robin Mauritz legden beslag op het zilver. Borus van der sar behaalde nog een bronzen plak.

EK -23 jaar in Tel Aviv

Margit de Voogd en Kenneth Henneveld zijn bij de Europese kampioenschappen onder 23 jaar in het Israelische Tel Aviv voortijdig uitgeschakeld. In het zeer sterke deelnemersveld uit 42 landen konden zij niet doordringen tot de prijzen.

Over mahorokanjudo

Judo is een prachtige sport, fysiek en mentaal ontzettend veeleisend. Met recht topsport dus. Het is een sport die rijk is aan tradities, maar daarnaast worden moderne wetenschappelijke inzichten steeds belangrijker om op topniveau te kunnen blijven meedraaien. Traditie, ervaring en verregaande professionalisering zijn de centrale pijlers van het Mahorokan Topjudo Instituut (MTI). Het is een opleidingsinstituut voor topsporters die echt het maximale uit hun judocarrière en zichzelf willen halen. Het MTI wil een voorbeeldfunctie vervullen voor het Nederlandse Judo, zowel op als buiten de Tatami.

Reacties

Nog geen reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Twitter Updates

Vul uw e-mailadres om de laatste berichten te ontvangen in je mailbox.

Doe mee met 244 andere volgers

%d bloggers liken dit: