//
A-Selectie, B-Selectie, C-Selectie, Kweekbak, MTI Nieuwsarchief, Wedstrijdgroep

Coen van Winden Judoka van het Jaar 2015

Mahorokan Clubkampioenschappen judo een groot succes

Afgelopen zondag 13 december vonden in de Olympia sporthal in Maassluis de traditionele Mahorokan clubkampioenschappen judo voor jeugd van 4 t/m 14 jaar plaats. In de gezellig ingerichte sporthal kwamen 225 judoka’s van alle Mahorokan locaties (Hoek van Holland, Rozenburg, De Lier, Naaldwijk, ’s-Gravenzande en Maassluis) bijeen om te strijden om de clubtitels. De judoka’s waren ingedeeld in poules op basis van leeftijd en gewicht en voor iedereen was er een mooie medaille. Het toernooi verliep soepel en het talrijke publiek genoot van spannende en vermakelijke partijen. Tijdens het Kersttoernooi werd er ook teruggekeken middels enkele huldigingen naar het afgelopen zo succesvol verlopen jaar. Ook werd aan Demi Dieke een fraaie cadeau  overhandigd als beste verkoper van de Grote Clubactie. Er werd door het talrijke publiek en judoka’s ook een indrukwekkende minuut stilte in acht genomen ter nagedachtenis aan de dit jaar overleden oprichter van Mahorokan Dhr. Coos Henneveld.

Huldiging kampioenen

Hierna was het de beurt aan de huldiging van meest recente individuele kampioenen van de club. De medaillewinnaars bij een NK werden gepresenteerd en ontvingen een traditioneel schildje. Dit waren Fleur Teerds, Jennifer Dadgarporian, Rianne van Ree en Margit de Voogd, Kevin Dadgarporian, Max Wurth, Coen van Winden, Thomas van der Maas en Kenneth Henneveld. Deze kampioenen kregen het schildje overhandigd door de nieuwe Maassluise burgemeester Dhr. Haan.

Verkiezing Judoka van het JaarMahorokan#131215-7

Na deze huldigingen steeg de spanning ten top in de Olympiahal. Om 15.00 uur werd er bekend gemaakt wie zich de Judoka van het Jaar 2015 mocht noemen. Er waren dit keer 3 genomineerden voor deze Mahorokan eretitel Margit de Voogd, Coen van Winden en Kenneth Henneveld. Via een groot scherm werd de uitslag spectaculair gepresenteerd aan het publiek. De titel ging naar de 17 jarige zeer  talentrijke judoka Coen van Winden uit De Lier. Coen heeft het afgelopen seizoen uitstekend gepresteerd met als hoogtepunten het winnen van de Nederlandse titel en 2 European Cups in Italië en Portugal. Coen kreeg uit handen van de judoka van het jaar van 2014 Max Wurth het bijhorende schild en een fraaie bokaal overhandigd. De naam van Coen zal worden bijgevoegd in de bijzondere erelijst.

Vele clubtitels

Gedurende de dag werden alle verschillende poules afgewerkt en werden de prijswinnaar gehuldigd. Maar liefst 44 nieuwe clubkampioenen mochten op het hoogste schavot van het podium plaats nemen om de gouden medaille te ontvangen. Maar ook de zilveren en bronzen medaille winnaars werden als kampioenen gepresenteerd en begroet. Voor de volledige uitslagen van de clubkampioenschappen kijk dan op http://www.mahorokanjudo.com

Over mahorokanjudo

Judo is een prachtige sport, fysiek en mentaal ontzettend veeleisend. Met recht topsport dus. Het is een sport die rijk is aan tradities, maar daarnaast worden moderne wetenschappelijke inzichten steeds belangrijker om op topniveau te kunnen blijven meedraaien. Traditie, ervaring en verregaande professionalisering zijn de centrale pijlers van het Mahorokan Topjudo Instituut (MTI). Het is een opleidingsinstituut voor topsporters die echt het maximale uit hun judocarrière en zichzelf willen halen. Het MTI wil een voorbeeldfunctie vervullen voor het Nederlandse Judo, zowel op als buiten de Tatami.

Reacties

Nog geen reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Twitter Updates

Vul uw e-mailadres om de laatste berichten te ontvangen in je mailbox.

Doe mee met 244 andere volgers

%d bloggers liken dit: